Andalusiens 4 store historiske byperler

Andalusien er i høj grad præget af, at forskellige folkeslag gennem tiderne har invaderet den Iberiske halvø, og oftest med udgangspunkt i Andalusien. Specielt maurernes tilstedeværelse i ca. 700 år har sat sit stærke præg.
Torrox ligger fint placeret til udforskning af de 4 store kulturbyer, der udgør en firkant i området: Granada, Cordoba, Sevilla og Malaga ( den blå markering er Torrox ).

Mobirise

Kort over Andalusien

Alle byerne kan, med lidt god vilje, nås på en éndagstur. Der er motorveje fra Torrox til alle de 4 store byer i regionen ( det tager under 1 time til Malaga og Granada ). Når det gælder Sevilla og Cordoba anbefales det at tage en overnatning.

Mobirise

Malaga centrum med tyrefægterarenaen

Malaga

I flere år var vi af den opfattelse, at Malaga blot var den by man landede i, når man skulle til Solkysten. Intet kan være mere forkert. Det er en fantastisk by. Da den jo ligger meget tættere på Torrox end de andre, har vi gennem årene lært den godt at kende. Og vi bliver mere og mere begejstrede. Vi har sågar præsteret at tage et par overnatninger derinde, så vi i ro og mag kunne nyde aftenerne, uden at skulle halse hjem.
Malaga, læs mere...
Picassomuseet, se her...

Mobirise

Een af Alhambras smukke gårde

Granada

Byen er vel mest kendt for Alhambra, men har meget andet at byde på. Katedralen er imponerende. Medinaen, der nærmest er bygget sammen med katedralen er også et "must". Endelig ligger det store skisportssted også i området.
Granada, læs mere...

Mobirise

Katedralen i Sevilla

Sevilla

Sevilla har også meget at byde på. Katedralen er nok det mest imponerende.
I forbindelse med Verdensudstillingen i 1992, blev der bygget en hel by, der bestemt også er en attraktion
Sevilla, læs mere...

Mobirise

Mezquita'en i Cordoba

Cordoba

Den altoverskyggende seværdighed er La Mezquita. Den er til gengæld også hele turen værd. Personligt finder jeg Mezquita'en mindst lige så seværdig som Alhambra. I størrelse overgås den kun af moskeen i Mekka. I 1500-tallet fandt kong Carlos V det passende, at placere en domkirke i midten af moskeen, formodentlig som en hævn. Det gør bygningsværket til et af de mest bizarre i verden.
Cordoba, læs mere...

Mobirise

Ronda

Ud over ovenstående 4 byer, er nedenstående bestemt også et besøg værd: 

Cadiz, måske den ældste by i Europa, læs mere... 
Ronda, storslået udsigt, ældste tyrefægterarena, læs mere... 
Gibriltar, engelsk koloni, læs mere...
Jeréz, Sherry og heste, læs mere...

Make your own website - Learn more