Mobirise

Gibraltar, se flere fotos..

Gibraltar 

Gibraltar er absolut et besøg værd. Tag kabelbanen op på toppen af klippen, hvor der er en fuldstændig fantastisk udsigt over Gibraltar, Middelhavet og Afrika.
Aberne løber frit rundt. Undgå at medbringe plasticposer. Aberne tror der er mad i, og tager dem simpelt hen fra turisterne.
Godt råd: Parker bilen uden for Gibriltar og gå ind. De spanske myndigheder chikanerer og det kan tage meget lang tid at komme over grænsen i bil.
Læs mere om Gibraltar her...

Mobirise

Tankevækker

Mangler man input til tanker om, hvor besynderligt forskellige mennesker vælger at organisere sit liv, kan man køre en tur til Velez Malaga, tæt på motorvejen ved Torre del Mare. På byens torv ligger et nonnekloster tilhørende Carmelitter-ordenen. Det er en ekstremt asketisk orden, og nonnerne skal leve fuldstændig afsondret fra andre. Det betyder, at de end ikke må se andre mennesker. Da de bl.a. lever af at sælge brød, har de måttet organisere sig således, at man får brødet udleveret i en lille luge, så man ikke kan se dem.
Vores datter grublede i to dage over, hvad der får kvinder til at leve et sådant liv ( og hvad gør de, når de bliver syge, eller der sprænger et vandrør ).
Der er lukket i siestaen.

Mobirise

Fantastisk udsigt

På een af bjergtoppene bag Velez Malaga ser det ud som om der er sne på toppen om sommeren. Det er der ikke. Det er een af Andalusiens hvide landsbyer, Comares, der med sine hvide huse dækker toppen. Der er en fantastisk udsigt over bjergene og havet. Tag den guidede tur rundt i byen ( ved at følge keramikfødderne i gaderne).
Kirkegården er et kapitel for sig. Virkelig et besøg værd.

Mobirise

Skinkebyen Trevelez 

Vi har længe ventet på et skinke-link. Og her kommer det. Endelig har vi besøgt Trevelez, som er en højt beliggende bjergby, som er kendt for sine tørrede skinker. Det er en længere tur, og der er en del bjergkørsel, men det er en meget speciel oplevelse. Overalt i byen kan man fornemme duften af de lufttørrede skinker, og naturligvis skal man nyde den her på en af restauranterne. Det er et must at besøge en af husene, hvor skinken laves. "Skinkekatedralen" kalder de det.
Her kommer skinke-linket: Læs mere...

Mobirise

Saltsø med flamingoer 

76 km fra Malaga mod Sevilla ligger en saltsø, som er eet af Europas vigtigste vådområder med et fantastisk fugleliv. Først og fremmest er de 13.000 flamingoer, der kommer her for at parre sig, et helt fantastisk syn. Læs artiklen her

Mobirise

Historisk perle i nærområdet

Få kilometer fra Frigiliana, langt ude i Nationalparken, ligger Acebuchal. Forladt i 1956 på foranledning af Guardia Civil, idet man mente, at den republikanske guerilla, der stadig opererede i området, fik støtte fra landsbyen. Og 1956 er altså 17 år efter Borgerkrigens afslutning!
Men i de senere år er enkelte familier flyttet tilbage, og husene er blevet renoveret. Der er kun et enkelt spisested i byen, men hvilket sted! Vi fik vildsvin ( jabali ), en slags gullasch, og noget af det mest velsmagende, jeg længe har smagt. Restauranten har lukket hver mandag. Du finder byen, hvis du kører fra Frigiliana mod Torrox, afkørsel et par kilometer fra Frigiliana.

Se lidt billeder fra byen samt kørselsvejledning her...

Mobirise

Picasso's Guernica

Picassomuseet

Oktober 2003 åbnede Picassomuseet i Malaga. Ca 200 værker af Picasso.
Du finder museet tæt på katedralen. Der er skilte fra katedralen.
Der er åbent 10.00 til 20.00. Mandag lukket.

Kom tidligt på dagen, helst mellem 10.00 og 11.00. Der bliver hurtigt lang kø. Se billedet nedenfor.

Mobirise

Caroline Krabbe foran eet af sine egne værker

Galleri Krabbe

For de kunstinteresserede byder vores naboby, Frigiliana på en lille perle. ”Galeria Krabbe” drives af Dorthe Krabbe og Caroline Krabbe ( mor og datter ), der begge er udøvende kunstnere. Galleriet har tilknyttet et bredt udsnit af både danske og internationale kunstnere, der alle har tilknytning til området, og der er skiftende udstillinger med disse. Dorthe Krabbe er gift med og Caroline er datter af Arne Haugen Sørensen, der derfor naturligt har en fremtrædende plads i galleriet.
Kig forbi hverdage mellem 12 og 15 og få en snak med Caroline og Dorthe. De er ualmindelig venlige og imødekommende og fortæller beredvilligt om kunstnerne, men også om produktionsmetoder mv. Sidst fik jeg en grundig indføring i litografi-produktion, yderst interessant.

Galleriet er let at finde: Når du kommer fra Nerja, kører du ad hovedgaden hele vejen gennem byen. 50 m før byen er slut, drejer du til højre af Calle Rosarico La Joaquin, i den lille rundkørsel. Galleriet ligger 200-300m fremme på venstre hånd.

Link: www.galeriakrabbe.com

Mobirise

Udsigt fra Tanger til Spanien

Tanger

Forlad Europa på en éndagstur
Har man mod på at opleve ægte arabisk stemning, er en tur til Tanger sagen. I medinaen i Tanger oplever man virkelig, at man ikke længere er i Europa. Der er færgeforbindelse fra Gibraltar, Algeciras og Tarifa.

Mobirise

Drypstenshulerne i Maro, nær Nerja

Drypstenshulerne i Maro

Drypstenshulerne ved Nerja er een af områdets store attraktioner. Der afholdes jævnligt koncerter. Hulerne, der indeholder verdens største drypsten, blev først opdaget i 1959 af to drenge, der fulgte efter en flagermus ind i en klippesprække. Læs mere...

Mobirise

Camino del Rey

Camino del Rey

Ønsker du at få lidt adrenalin i blodet under dit næste ophold på Costa del Sol ? Og lider du ikke af højdeskræk?
Så anbefaler vi et besøg til den nyrenoverede kongesti også kaldet på spansk ”El Caminito del Rey” i El Chorro området.
Mange mener, at denne sti, i løbet af få år, vil blive Spaniens største turistattraktion.
Læs mere her...

Mobirise

Påskeoptog i Malaga, se flere fotos her...

Påskeoptog

De andalusiske påskeoptog er en stor oplevelse at overvære. I hver by er der fastlagt program for hvornår de forskellige optog finder sted som starter fra Palmesøndag af. Der findes gratis apps som du kan downloade for at følge optogene, søg under det spanske ord for påske uge : ”Semana Santa” eller på turistkontorerne hvor du kan få yderligere information. Selv Torrox har sit eget flotte optog. Men er du i Andalusien i påskeugen, så snyd ikke dig selv for en aften i Malaga. Du finder let programmet for ugen på nettet.

Mobirise

2-dages udflugt til Madrid

Det tager 2 timer og 33 min med hurtigtoget til Madrid, så er man på en 2-ugers ferie er det absolut en mulighed. Madrid er en fantastisk by med et meget stort udbud af seværdigheder og aktiviteter.

Made with Mobirise - Find more