Forsikringsforhold

Rejseforsikring
Rejseforsikringer er en jungle. Her er lidt hjælp..
Der er rigtig mange faldgruber, når vi taler rejseforsikringer. Jeg kan kun opfordre til, at man sætter sig grundigt ind i reglerne.
Området er så kompliceret, at det ikke er muligt at give et overblik her. Blot et par vigtige "statements", der måske kan være til nytte:

1. Det gule sygesikringskort dækker ferier i Spanien ( under 30 dage ), men ikke hjemtransport! Det bør tilkøbes. Se pkt 8.
2. Pas særligt på, hvis det kan dokumenteres, at din sygdom ikke er pludseligt opstået.
3. Rejseforsikringers dækning afhænger oftest af rejsens formål og længde. Pas på, hvis formålet er andet end ferie, f.eks. arbejde, studietur o.lign.
4. Mange kreditkort har en dækning. Men kun hvis rejsen er betalt med kortet!!
5. Din familie-/indboforsikring har sandsynligvis en dækning for bagage, privat ansvar, retshjælp mv, men check det.
6. Tag stilling til behovet for afbestillingsforsikring, herunder feriehuslejerforsikring.
7. Snyd ikke dig selv ved bagageforsinkelse. Find ud af hvorledes du er forsikret, og benyt "uheldet" til at få gratis nyt tøj!
8. Få det blå sygesikringskort og medbring det. Mange steder glider tingene lettere med dette, idet personalet kender det. På den lokale skadestue i Torrox, rystede de først på hovedet da de så det gule, det kendte de ikke. De akcepterede det til sidst, men passet skulle frem og der skulle udfyldes ekstra dokumenter. Man havde på fornemmelsen, at det var p.gr.a. deres ekstraordinære fleksibilitet, at det overhovedet kunne lade sig gøre. Så skaf det blå.

Bilforsikring
Check dine forsikringer hjemmefra, måske har du en indboforsikring eller en rejseforsikring, der dækker selvrisiko på bilforsikringen. Jeg er selv lige blevet opmærksom på dette. Jeg plejer at tage fuld forsikring på bilen, dvs ingen selvrisiko overhovedet, men det behøver jeg ikke, idet det er dækket af mit Mastercard. 

Web page was designed with Mobirise