www.supersol.dk

InsidertipsOplevelser

Vores egen yndlings.....

Heldagsudflugt
Alhambra er naturligvis et must ( husk at bestille billetter på forhånd, læs her.. ).
En overnatning i Granada kan være en god ide, hvis man ønsker at "få det hele med", Alhambra, Katedralen, Skistationen osv. Vi kan varmt anbefale et helt specielt hotel, der ligger perfekt i den gamle bydel, tæt på alt. Det hedder Hotel Palacio de Santa Inés.

Herudover er Gibraltar absolut et besøg værd. Tag kabelbanen op på toppen af klippen, hvor der er en fuldstændig fantastisk udsigt over Gibraltar, Middelhavet og Afrika.
Aberne løber frit rundt. Undgå at medbringe plasticposer. Aberne tror der er mad i, og tager dem simpelt hen fra turisterne.
Godt råd: Parker bilen uden for Gibriltar og gå ind. De spanske myndigheder chikanerer og det tager meget lang tid at komme over grænsen i bil.
Udlandsrejse
Har man mod på at opleve ægte arabisk stemning, er en tur til
Tanger sagen. I medinaen i Tanger oplever man virkelig, at man ikke længere er i Europa. Der er færgeforbindelse fra Gibraltar, Algeciras og Tarifa.
Grøntmarked i Tanger
Carmelitter kloster i Velez Malaga
Tankevækker
Mangler man input til tanker om, hvor besynderligt forskellige mennesker vælger at organisere sit liv, kan man køre en tur til Velez Malaga, tæt på motorvejen ved Torre del Mare. På byens torv ligger et nonnekloster tilhørende
Carmelitter-ordenen. Det er en ekstremt asketisk orden, og nonnerne skal leve fuldstændig afsondret fra andre. Det betyder, at de end ikke må se andre mennesker. Da de bl.a. lever af at sælge brød, har de måttet organisere sig således, at man får brødet udleveret i en lille luge, så man ikke kan se dem.
Vores datter grublede i to dage over, hvad der får kvinder til at leve et sådant liv ( og hvad gør de, når de bliver syge, eller der sprænger et vandrør ).
Der er lukket i siestaen.
Baglandsudflugt
Bjergene bag kysten indeholder et væld af små hyggelige hvide andalusiske landsbyer. Een af de mere kendte er Competa, der ligger ca. 13 km inde i landet bag Torrox. Nyd en genstand på byens hyggelige torv. Fra en dansk synsvinkel har byens image fået et yderligere løft, efter at Thomas Helmig og Peter AG har købt huse i området. Jeg kan personligt bekræfte, at de gør sig godt, både som badedyr og som pakæsler i det lokale indkøbscenter.
Bjerglandsby
Restaurant i Comares
Udsigtspunkt
På een af bjergtoppene bag Velez Malaga ser det ud som om der er sne på toppen om sommeren. Det er der ikke. Det er een af Andalusiens hvide landsbyer, Comares, der med sine hvide huse dækker toppen. Der er en fantastisk udsigt over bjergene og havet. Tag den guidede tur rundt i byen ( ved at følge keramikfødderne i gaderne).

Kirkegården er et kapitel for sig. Virkelig et besøg værd.

På torvet ligger en fantastisk restaurant, der samtidig er et olivenproduktionsmuseum. Vi er i den dyre ende, men om ikke andet, så stik hovedet ind.
Du finder restauranten bag hotelindgangen nedenfor.
Galleri
For de kunstinteresserede byder vores naboby, Frigiliana på en lille perle. ”Galeria Krabbe” drives af Dorthe Krabbe og Caroline Krabbe ( mor og datter ), der begge er udøvende kunstnere. Galleriet har tilknyttet et bredt udsnit af både danske og internationale kunstnere, der alle har tilknytning til området, og der er skiftende udstillinger med disse. Dorthe Krabbe er gift med og Caroline er datter af Arne Haugen Sørensen, der derfor naturligt har en fremtrædende plads i galleriet.

Kig forbi hverdage mellem 12 og 15 og få en snak med Caroline og Dorthe. De er ualmindelig venlige og imødekommende og fortæller beredvilligt om kunstnerne, men også om produktionsmetoder mv. Sidst fik jeg en grundig indføring i litografi-produktion, yderst interessant.

Galleriet er let at finde: Når du kommer fra Nerja, kører du ad hovedgaden hele vejen gennem byen. 50 m før byen er slut, drejer du til højre af Calle Rosarico La Joaquin, i den lille rundkørsel. Galleriet ligger 200-300m fremme på venstre hånd.

Link: www.galeriakrabbe.com

Guernica, Picasso
Kulturoplevelse
Oktober 2003 åbnede
Picassomuseet i Malaga. Ca 200 værker af Picasso.
Du finder museet tæt på katedralen. Der er skilte fra katedralen.
Der er åbent 10.00 til 20.00. Mandag lukket.

Kom tidligt på dagen, helst mellem 10.00 og 11.00. Der bliver hurtigt lang kø. Se billedet nedenfor.
Indgangen til Picasso museet
Lokale historiske perle
Få kilometer fra Frigiliana ligger Acebuchal. Forladt i 1956 på foranledning af Guardia Civil, idet man mente, at den republikanske guerilla, der stadig opererede i området, fik støtte fra landsbyen. Og 1956 er altså 17 år efter Borgerkrigens afslutning!

Men i de senere år er enkelte familier flyttet tilbage, og husene er blevet renoveret. Der er kun et enkelt spisested i byen, men hvilket sted! Vi fik vildsvin ( jabali ), en slags gullasch, og noget af det mest velsmagende, jeg længe har smagt. Restauranten har lukket hver mandag. Du finder byen, hvis du kører fra Frigiliana mod Torrox, afkørsel et par kilometer fra Frigiliana.

Se lidt billeder fra byen samt kørselsvejledning her...
Acebuchal, den døde landsby, der nu lever igen
Tag os om hjertet-oplevelse
Vi har erfaret - desværre - at spaniere har et lidt blandet forhold til dyr. Udslidte trækæsler kan blive efterladt og forsømt. Dette er der en gruppe englændere i Nerja, som har gjort noget ved. På et stykke jord har de bygget den lille farm "Nerja Donkey Sanctuary", hvor dyrene kan leve og ha' det godt. Stedet er blevet Nerjas største turistattraktion på TripAdvisor, og folk strømmer til for at købe en spand for 2 EUR og fodre alt fra heste til hængebugsvin. Alle arbejder frivilligt, og det er vel det ultimative bevis på, at her møder man kun sande dyreelskere..

Kommer du fra Torrox Costa ad kystvejen finder du stedet på højre hånd lige før den første store rundkørsel i Nerja
OBS! Stedet er pt lukket, kommunen ønskede det fjernet. Interessant i betragtning af, at det var Tripadvisors største attraktion i Nerja. Ind imellem er det svært at forstå spaniere...
Vi håber, at det genåbner et andet sted i byen.
Skinkeby
Vi har længe ventet på et skinke-link. Og her kommer det. Endelig har vi besøgt Trevelez, som er en højt beliggende bjergby, som er kendt for sine tørrede skinker. Det er en længere tur, og der er en del bjergkørsel, men det er en meget speciel oplevelse. Overalt i byen kan man fornemme duften af de lufttørrede skinker, og naturligvis skal man nyde den her på en af restauranterne. Det er et must at besøge en af husene, hvor skinken laves. "Skinkekatedralen" kalder de det.
Saltsø med flamingoer
76 km fra Malaga mod Sevilla ligger en saltsø, som er eet af Europas vigtigste vådområder med et fantastisk fugleliv. Først og fremmest er de 13.000 flamingoer, der kommer her for at parre sig, et helt fantastisk syn.
Læs artiklen her
Koncertsted
Drypstenshulerne ved Nerja er een af områdets store attraktioner. Der afholdes jævnligt koncerter. Hulerne, der indeholder verdens største drypsten, blev først opdaget i 1959 af to drenge, der fulgte efter en flagermus ind i en klippesprække.
Læs mere...
Drypstenshuler i Nerja


Restauranter og BarerIndkøb og Shopping
OplevelserBademuligheder Strande mm

Se Supersol i BT

Se artikel i BT om Supersol. Læs artikel.. Læs artiklen Supersol i BT

At købe hus i Spanien

Få 10 gode råd. Læs mere..

Billige tilbudsuger

Find uger ned til EUR 160,- Gå til kalender

Trådløst internet

Der er trådløst internet i alle lejligheder. Læs mere...

Rejseforsikring?

Få gode råd her!. Læs mere..

Få dine varer bragt:

Udbringning Bestil købmandsvarer hjemmefra, så de står klar, når du ankommer. Se hvordan her...

Sidste nyt:

Vi kan nu arrangere fisketur på Middelhavet. Læs mere...
(c) Gunnar Hansen, 2013